29 Şubat 2012 Çarşamba

esp sosyalist kadın meclisleri'nden açıklama: cezaevlerinde kadınlara baskı yapılıyor

TMY kapsamında toplumsal muhalefetin tüm katmanlarını hapishanelere dolduran AKP Hükümeti içeriyi de sistematik işkence merkezi haline getiriyor. F tipi hapishanelerde tecrit içinde tecrit uygulanıyor. Keyfi disiplin cezaları, fiziksel ve psikolojik işkenceler, yasaklamalar hat safhaya çıkıyor. Pozantı Çocuk Cezaevi' nde çocuklara yapılan işkence ve kötü muameleler, taciz ve tecavüzler yüksek duvarları aşarak ortalığa saçılıyor. Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde bulunan Hediye Aksoy, Yasemin Karadağ gibi hasta tutuklular tahliye edilmiyor, yaşam hakkı tanınmıyor.
       Hapishanelerdeki bitmek bilmeyen işkencelere, hak ihlallerine dün bir yenisi daha eklendi.Henüz inşaatı bitmemiş olan İzmir Aliağa Cezaevi'ne sevkler yapıldı. ESP İstanbul İl Başkanlığı ve SKM MYK üyeliğini sürdürürken tutuklanan Hülya Gerçek ile İzmir  İl Başkanı ve SKM  sözcüsü olan Meliha Kayacı'nın da aralarında bulunduğu kadın tutuklulara, cezaevine girişte çıplak arama dayatıldı. Ancak kadın tutuklular, “ince arama” adı altında yapılan bu uygulamayı kabul etmedi. Politik tutuklulara, haftalardır günlük gazete, televizyon  radyo, ve ailelerin getirdiği kıyafetler verilmedi.
        Kadınların tüm alanlarda özgürlüğünü, yaşam hakkını elinden almaya çalışan erkek egemen devlet, hapishanelerde de “erk”liğini kadın bedeni üzerinde güce dönüştürmeye,  kadınları   bedenleri üzerinden  teslim almaya çalışıyor. Biz kadınlar hapishalerdeki bu şiddetin, insanlık dışı uygulamaların siyasi tutuklu kadınlar üzerinden hepimize yapıldığını düşünüyor ve bu şiddeti kınıyoruz. Hiç bir uygulamanın kadınları politika yapma hakkından alıkoyamayacağını bir kez daha belirtiyoruz. Hapishanede bulunanların birer insan olduğunu anımsatıyor ve insan haklarına, mahpus haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz. Kadına  yönelik şiddeti içeride ve dışarıda sistematik olarak sürdüren  bu politikalara “Artık yeter !”diyoruz.
                          TMY KALDIRILSIN TUTUKLU KADINLARA ÖZGÜRLÜK!
                                    ESP/ SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder