15 Şubat 2012 Çarşamba

13 şubat'ta 15 kadın üyesi gözaltına alınan KESK'li kadınlardan mektup var


KESK’li kadınlar 13 Şubat sabahına günün ışıklarıyla değil, polis baskınıyla başladılar. Sabahın erken saatlerinde tam da çok sevdikleri, her gün gözlerinin içine baktıkları çocuklarının önlüklerini giydirecekken, tam da gözlerinden öpüp okullarına uğurlamak üzereyken çaldı kapı.
Aralarında KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, KESK eski Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, SES Merkez Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun ve Tüm Bel Sen Merkez Kadın Sekreteri Güler Elveren’in de bulunduğu toplam 15 kadın üye ve yöneticimiz evlerine yapılan polis baskını ile gözaltına alındı.
Mücadele arkadaşlarımız, dostlarımız birer birer yanı başımızdan alınıp götürülüyor.  Şu an aralarında Prof. Dr Büşra Ersanlı’nın da bulunduğu 30’u aşkın KESK üyesi cezaevinde… Onlar demir parmaklıklar ardına girdikçe bizler mücadele azmimizden bir şey kaybetmiyoruz; ama demokratik ve insanca yaşamdan bir şeyler eksiliyor.
Emeğin, demokrasinin, barışın egemen olduğu bir dünya için mücadele yürüten KESK’li kadınlar, sokakları özgürleştirirken, “özgürleştikleri” için bugün gözaltındalar, cezaevlerindeler.
Türkiye’nin en fazla kadın üyesine sahip, kadınların en yüksek oranda temsil edildikleri Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu olan KESK’in ve KESK’li kadınların emeklerine, bedenlerine, kimliklerine sahip çıkmak için yürüttükleri mücadele emniyet ve MİT arasında gövde gösterisine dönüştürülen operasyonlara kurban edilemeyecek kadar onurlu bir mücadeledir.
8 Mart’ta “ savaşa,  güvencesizliğe, kadın cinayetlerine, baskı, sürgün ve tutuklamalara karşı Her Yer 8 Mart Her Yer Direniş”, “ 8 Mart resmi tatil ilan edilsin" diyerek iş yerinde hizmet üretmeyeceğiz. 2009’dan bu yana başlatılan bir soruşturmanın, bugün 8 Mart’ı tüm görkemliyle kutlamaya hazırlandığımız bir dönemde gerçekleştirmesi de ayrı bir anlam taşıyor.
Tek isteğimiz adalet, özgürlük; kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin son bulması; barış içinde insanca bir yaşam. Bunun için gözaltındaki arkadaşlarımızın sesini, köşe yazılarınızda, meclis kürsülerinizde, gazete haberlerinizde, üniversite amfilerinizde duyurarak sesimize ses katmanınızı istiyor, bekliyor ve umut ediyoruz.
                                                                              SAKİNE ESEN YILMAZ
                                                   EĞİTİM SEN MERKEZ KADIN SEKRETERİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder