8 Kasım 2012 Perşembe

taksim esnafından basın bildirisi: hukuksal yollara başvuracağız


Degerli Basin ve Televizyon Mensuplari,

Biz Taksim Gezi Dukkanlari dun saat 1430 dan beri Ulkemizde simdiye kadar gorulmemis bir uygulama ile karantina altina alindik ve Isyerlerimizin onu ve cevresi Nazi Kamplari gibi giris ve cikisa izin verilmeyen alanlara cevrildi.

Buyuksehir Belediyesi Fen isleri ve Taseron sirket gorevlileri dukkanlarimizin tam onunde calisma ve insaaat yapma yetki ve ruhsatlari olmamasina ve yapilacak Tunel'in Gezi Parki ile ilgisi olmamasina ragmen bolgemizi santiyeye cevirdiler.
Yine dukkanlarimizin onune guvenlik duvari cekmeleri zorunlu olmasina ragmen yasal olarak bu guvenlikli yolu saglamalari gerektigi halde bolgemizin tumunu keyfi ve yasadisi olarak  insaat alani ilan ederek isyerlerimizi kapatarak ,faaliyetlerimizin sonlanmasini beklemektedirler.
Tamamen ticari faaliyetlerimiz bitmistir.
Tahliyelerimiz hukuksal olarak mumkun olmadigi ve davalarimiz devam ettigi icin bizi yildirarak kendiligimizden kapanmamizi istemekte olduklari icin boyle yasadisi yollarla tahliyemizi saglamak istemektedirler.
Taseron sirketin yetkilileri bize ve personelimize cok kotu davranmakta ,hakaret etmektedirler.Hatta dun bir yetkili dukkanlarin halen kiraci olduklarini bilmediginden sizler kiralarinizi dahi odemiyorsunuz diyebilecek kadar kustahlasmistir. Bu yuzden pek cok esnafimiz kira odeme makbuzlari ceplerinde dolasmaktadirlar.
Fakat bu yapilan uygulamadan sonra degil kiramizi personel giderlerimizi dahi karsilayamayacagiz.
Yine personelimiz yemek yemek icin disari cikamamakta,kapi girislerinden giremedikleri icin duvarlarin uzerinden atlayarak can guvenliklerini tehlikeye atmaktadirlar.
Defalarca Sayin Topbas 'dan randevu isteyip bu sikintili sureci cozmesini istememize ragmen hic kimseye ulasmamisizdir.

Hicbir Avrupa Sehrinde goremeyeceginiz bu ilkel ve insanlik disi uygulama ile hem Istanbul Halki hem Taksim ve cevresi esnafi zarar gormektedir.Artik Talimhane otelleri trafik sikisikligindan tercih edilmemektedir.Turist kaybi yasanmaktadir.Proje suresince tum Taksim ve civari kaybedecektir.Insanlar yurumeye dahi yol bulamamakta ve tum Taksim cevresini donmektedirler.
Acilen onumuze yaya yolu acilmasi gerekmektedir ama bu konuyla ilgili herhangi bir Belediye yetkilisinden muhatap bulamadigimiz icin Hukuksal yollara basvurmaktan baska hicbir caremiz kalmamistir.
Yapilan bu tecrit ve karantina ile konumuz artik bir Insan Haklari sorunu haline gelmistir.

Saygilarimizla

Taksim Gezi Dukkanlari Esnaf ve Isletmecileri

Irtibat ;Selma Yilmaz 0532 2437798,Musa Yantir 0542 2170772  
             


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder