26 Ocak 2012 Perşembe

kocaeli'de 11 genç varolmayan bir örgüte üye olmak suçlamasıyla tutuklu

Kocaeli Körfez ilçesinde ikamet etmekteyim. 19 yaşındayım, lise mezunuyum. Ailemin geçim sıkıntısından dolayı bir petrol gözetim firmasında çalışmaktayım. Aynı zamanda üniversite giriş sınavına hazırlanmaktayım. Halkevi derneğinde folklor kursuna katılıyorum ve Halkevi üyesiyim.
                22 Kasım günü sabah 6 da ellerinde otomatik silahlarla polisler evimizi bastı, evimizi etrafı dağıtarak aradıktan sonra yasal olan, hakkında herhangi bir toplatma kararı bulunmayan 1 adet dergiye, yine hâlihazırda kitapçılarda satılan “devrimci gençlik” adlı kitabıma ve 2 adet bilgisayara el koydular. Evimde dergi ve kitaplara silah muamelesi yaparak tutuklanmama gerekçe gösterdiler.
                4 gün gözaltında kaldıktan sonra çıkarıldığımız Kocaeli Cumhuriyet savcılığından; Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan anmalarına, Hopa’da katledilen Metin Lokumcu protestosuna ve ulaşım zammı protestosuna katıldığım gerekçe gösterilerek; Yaşar Seğmen, Metin Kaya, İzzet Necati Henden, Mihrican Atalay, Özgür Katırcıoğlu, Cihan Yolcu, Doğancan Baran, Ufuk, İlke, Emre ve Musa isimli arkadaşlarımla birlikte tutuklandım.  9 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
                Ben doğmadan önce var olan ve bugün var olmayan bir örgütün üyesi olup olmadığımız soruldu. Dünyada bir örneğine rastlanmayacak bir durumla karşı karşıya olduğumuzu bütün kamuoyu görürken maalesef Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm birimleri, olmayan bir örgüt yaratıp tutuklama gerekçesi yaptılar. Bu resmen bir komedidir. Polis ve savcı kurgular üzerinden iddianame hazırlayıp karşımıza çıkardı.
                Mahkeme soruşturmaya gizlilik kararı koyduğu için tam olarak hangi gerekçelerle        “ özel yetkili mahkeme”lerin huzuruna çıkarılacağımızı avukatlarımız, mağdur edilen ailelerimiz, kamuoyu ve F tipi zulmü ile karşı karşıya bırakılan bizler bilmiyoruz. Bu nedenle bu mektuba, bizlere isnat edilen suçları yazamıyorum.
                

 TUGAY ÇALIŞKAN            Kandıra 2 Nolu F Tipi Hapishanesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder