23 Mayıs 2013 Perşembe

üniversite dayanışma platformu'ndan, üniversitelere polis yerleştirilmesi kararına tepki


Sayın Basın Mensupları,
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Üniversitelerden özel güvenliğin çekilerek yerine polis gücünün gelmesi  için bir yasal düzenleme hazırlığında olduğunu bildirdi. Emniyet’e bağlı olarak çalışacak bu koruma memurlarının ilk etapta sayıların 10.000 olacağı ve lise mezunlarından seçilecek adayların 6 aylık bir kısa eğitimden sonra özel güvenliğin yerini alacağını bildirdi.

Silah ve biber gazı kullanma yetkisinin de verileceği bu koruma memurları tıpkı polis gibi üniversitenin her yerinde polis kıyafetleriyle görev yapabilecekler.

Üniversite özerkliğin tartışıldığı ve özgür bilim yuvası olma özelliğini giderek yitiren üniversitelere polis gücünün gelmesiyle beraber akademik çevrenin baskı altına alınması, fişleme işlemlerinin sistematik hale gelmesi ve baskı ve korku iklimin yaratılması daha da kolaylaşacaktır.

Biz ÜNİVERSİTE DAYANIŞMA PLATFORMU olarak dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde olmayan bu antidemokratik düzenlemeye HAYIR demek için 23 Mayıs Perşembe günü saat 12:30’da İSTANBUL TABİP ODASI’nda bir BASIN AÇIKLAMASI yapacağız.
Basın açıklamamıza yazılı ve görsel basını davet ediyoruz.

Saygılarımızla
Üniversite Dayanışma Platformu Eşgüdüm Kurulu

23 MAYIS 2013, 12.30
İSTANBUL TABİP ODASI 4. KAT SEVİNÇ ÖZGÜNER SALONU,
CAĞALOĞLU-İSTANBUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder