22 Haziran 2012 Cuma

heybeliada orman yangınındaki ihmaller ve yapılması gerekenlerle ilgili basın açıklaması daveti






17 Haziran 2012 de geçirdiğimiz yangın bizlere gösterdi ki gerek ilgili birimler gerekse biz yurttaşların ormanı ve çevremizi korumada ciddi zafiyetlerimiz var. Bu zafiyetleri, görebildiğimiz ve tespit edebildiklerimizi dilimizin döndüğünce ilgili makamlara iletmeye kararlıyız. 
Neydi bu yangının sebepleri: itfaiye araç ve gereçleri durumu, itfaiyecilerimizin teknik bilgi ve beceri noksanlığı, sahamızın yamaçlı oluşu, orman içine ulaşacak bir orman yolunun olmaması, yine orman içinde su vanalarının bulunmaması, orman muhafaza memurunun 1 tane olup 5 adaya aynı memurun bakması, orman içi temizliğin yapılmaması, ormanın mesire alanı olarak gelişi güzel kullandırılması, kontrolsüz piknik ateşleri, kurumlar arasında koordinasyon eksikliği, araç gereç arızaları ve eksiklikleri ilk aklımıza gelenler oldu.
Kararlılığımız sadece dilekçe ve şikâyetlerden ibaret olmayacaktır. Bizler korumanın ve sevmenin altında emek vermek olduğunu bilen insanlarız. Bizler buraya kazmamızı, fidanımızı, suyumuzu, gayretimizi, umudumuzu vereceğiz. bizler buraya emeğimizi vereceğiz.  Kim bu toprağa-denize doğaya değer verir büyütür, emek verirse biliyoruz ki o kişi burayı en iyi korur, sahiplenir, yaşatır. Gelin bu ormanı elbirliğiyle yeniden yeşertelim


not: basın açıklamasını izlemek isteyen gazeteciler 15.30'da heybeli ada iskelesinden yangın yerine götürülecektir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder