15 Şubat 2013 Cuma

cumartesi anneleri bu hafta rıdvan karakoç için buluşuyor



Polis tarafından aranan Rıdvan Karakoç, gözetim altında tutulan evine gidemiyor, ailesi ile telefonla haberleşiyordu.

Rıdvan’a ulaşmak isteyen polisler, Karakoç Ailesi’nin evini basıyor, tehdit ediyor, gözaltına alarak işkenceli sorgulardan geçiriyordu.

Rıdvan, ailesini en son 20 Şubat 1995 günü aradı. O günden sonra bir daha telefon etmedi. Rıdvan’ın telefonları kesilince, polisin evi gözetim altında tutması, ev baskınları da kesildi. 

Gözaltına alındığı inkar edilen Rıdvan’ı ısrarla arayan ailesine üç ay boyunca devletin tüm kurumlarında “Bizde yok ” cevabı verildi.

Aile’nin, avukatların, kaybedilen oğulları Hasan’ı arayan Ocak Ailesi’nin, İnsan Hakları Derneği’nin yoğun çabaları sonucunda;  Rıdvan’ın ağır işkence ile öldürülmüş bedeninin savcılık dahil, resmi kurumlardan geçtiği, Adli Tıp Kurumu’nda bekletildikten sonra Altınşehir Kimsesizler Mezarlığı’na gömüldüğü gerçeği açığa çıktı, devlet suçüstü yakalandı.

Rıdvanı gözaltına alanlar, sorgulayanlar, bilinmesine rağmen hukuk işletilmedi. Failler korunarak daha sonraki zorla kaybetmeler için İstanbul polisi cesaretlendirildi.

412. buluşmamızda sizi de,  cumartesi oturmalarını başlatanlardan Karakoç Ailesi’nin 18 yıldır Galatasaray’dan yükselen “Failler yargı önüne çıkartılıp, hak ettikleri cezayı alana kadar bu meydanda olacağız. Bin yıl da geçse buradayız.” diyen sesine ses katmaya çağrıyoruz.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi

Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon



Tarih : 16  Şubat  2012 (Cumartesi)

Saat  : 12:00


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder