25 Eylül 2012 Salı

hayvan hakları aktivistleri bakanları protesto edecek



Satır içi resim 1

Hükûmet, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununu değiştirmeye hazırlanırken hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları da hayvanlara ölüm getireceği gerekçesi ile yasa tasarısına karşı gelmek için 30 Eylül Pazar günü saat 14:00’da Türkiye’nin dört bir yanında ölüm yasasına hayır demek için eylem yapmaya hazırlanıyor.

Eylem aynı anda Antalya, Bodrum, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Giresun, İzmir, Tekirdağ, Trabzon ve İstanbul’da eş zamanlı yapılacak.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun değiştirilmesi için yazılan tasarının TBMM Başkanlığı’na sunulmasının ardından Hayvan Özgürlüğü İnisiyatifi : “Bu yasa tasarısı ne hayvan korumayı amaçlıyor ne de hayvan haklarını gözetiyor aksine hayvanları izole ederek katletmeyi meşrulaştırıyor” açıklamasında bulundu.

Tüm hayvan hakları aktivistlerini harekete geçmeye çağıran Hayvan Özgürlüğü İnisiyatifi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i rahat bırakmayacaklarını duyurdu.

İnisiyatif, hayvanlara daha iyi bir yaşam sağlayacağı iddiası ile tanıtımı yapılan bu yasa tasarısının kabul edilmesi ile birlikte sokakta yaşayan hayvanların bir bir toplanıp yasa tasarısında tanımlanan “doğal yaşam parkları”na hapsedileceğini, bazı köpek ırklarının devlet barınaklarına teslimini, sokakta hayvanların yaşamasını olanaksız hale getirerek evlerde kaç hayvan bulundurulabileceğini bakanlığın inisiyatifine bırakıyor.” dedi.

Açıklamalarına devam eden İnisiyatif:  “Bu yasa tasarısı, meclis tarafından kabul edilirse bırakın hayvanları korumayı, ortada korunacak, haklarından bahsedilebilecek hayvan kalmayacak. Bu yüzden bu yasa tasarısının baş mimarları olan Bakan Eroğlu’nu ve Eker’i protesto edeceğiz.” dedi.

Önümüzdeki günlerde bu konuda ne şekilde eylemler yapılacağı merak konusu olan Hayvan Özgürlüğü İnisiyatifi, en son 4 Ekim Hayvan Hakları gününde Kadir Topbaş’a plaket takdim edilirken borazanlı protestoda bulunmuştu. Protokolde arbede yaşanmasına neden olan hayvan özgürlüğü savunucularının bu sefer nasıl bir çıkışta bulunacağı da tahmin edilemiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder