27 Şubat 2013 Çarşamba

sevag balıkçı cinayetinin duruşması 28 şubat'ta diyarbakır'da..bu akşam taksim'de 19.00'da basın açıklaması var


Tanıklar yeniden dinlensin, katil tutuklansın

Ermeni Soykırımı’nın 96. yıldönümü olan 24 Nisan 2011 günü zorunlu askerliğini yaptığı Batman’da katledilen Ermeni genç Sevag Şahin Balıkçı’nın cinayet davası, 28 Şubat Perşembe günü Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki askeri mahkemede görülecek.

İki ay sonra 2. yılına girecek dava boyunca yaşananlar,  TSK’nın açıkladığı gibi olayın kaza değil ırkçı bir cinayet olduğunu, katil Kıvanç Ağaoğlu’nun başından itibaren üstleri tarafından korunduğunu, delillerin karartılmak istendiğini göstermiştir:

- ‘Kazayla vuruldu’ dediler. Bu iddiaya dayanak olarak gösterilen inceleme yanlış kıyafet üzerinden yapıldı.

- Cinayeti gören köy korucuları Sevag’ın yakın mesafeden edilen ateşle öldürüldüğünü söyledi.

- Cinayetin ertesinde Uzman Çavuş Özay Kula’nın olay yerini bozduğu, silahı ve boş kovanı savcı cinayet mahalline gelmeden karakola götürdüğü tespit edildi.

- ‘Şakalaşıyorlardı’ dediler. Buna gerekçe olarak sunulan tanıklar yalan beyanda bulundu ve gerçeği sakladı.

- Karakol Komutanı Astsubay Sadrettin Ersöz'ün, tanıklarla üst üste üç toplantı yaptığı ve katilin lehine ifade vermeleri yönünde telkinde bulunduğu açığa çıktı.

- Tüm bunlar kasten işlenmiş bir cinayete ve katille yapılan işbirliğine işaret etse de askeri mahkeme, Sevag’ı öldüren Kıvanç Ağaoğlu’nu tutuklama gereği görmedi.

Tanıkların yeniden dinlenmesini, adli tıp raporlarının baştan, doğru şekilde düzenlenmesini, 28 Şubat günü yapılacak duruşmada katil hakkında tutuklama kararı verilmesini, cinayeti örtbas etmek suçundan karakol komutanlarının ve askeri personelin yargılanmasını istiyoruz.

Cinayet soruşturması genişletilmelidir, katilin tüm bağlantıları ve ilişkileri incelenmelidir.

Hayatı elinden alınan Sevag için, ölüm tehdidi altında yaşayan tüm Ermeni gençleri için adaletin bir an önce sağlanmasını istiyoruz.

Hukuk skandalına dönüşmüş dava artık gerçekten başlasın.

Sevag Şahin Balıkçı cinayetinin üzerini örtme girişimlerini boşa çıkartmak için bu davaya sahip çıkalım.

Sevag için, Adalet için!



Sevag İçin Adalet Girişimi

27 Şubat 2013

15 Şubat 2013 Cuma

cumartesi anneleri bu hafta rıdvan karakoç için buluşuyor



Polis tarafından aranan Rıdvan Karakoç, gözetim altında tutulan evine gidemiyor, ailesi ile telefonla haberleşiyordu.

Rıdvan’a ulaşmak isteyen polisler, Karakoç Ailesi’nin evini basıyor, tehdit ediyor, gözaltına alarak işkenceli sorgulardan geçiriyordu.

Rıdvan, ailesini en son 20 Şubat 1995 günü aradı. O günden sonra bir daha telefon etmedi. Rıdvan’ın telefonları kesilince, polisin evi gözetim altında tutması, ev baskınları da kesildi. 

Gözaltına alındığı inkar edilen Rıdvan’ı ısrarla arayan ailesine üç ay boyunca devletin tüm kurumlarında “Bizde yok ” cevabı verildi.

Aile’nin, avukatların, kaybedilen oğulları Hasan’ı arayan Ocak Ailesi’nin, İnsan Hakları Derneği’nin yoğun çabaları sonucunda;  Rıdvan’ın ağır işkence ile öldürülmüş bedeninin savcılık dahil, resmi kurumlardan geçtiği, Adli Tıp Kurumu’nda bekletildikten sonra Altınşehir Kimsesizler Mezarlığı’na gömüldüğü gerçeği açığa çıktı, devlet suçüstü yakalandı.

Rıdvanı gözaltına alanlar, sorgulayanlar, bilinmesine rağmen hukuk işletilmedi. Failler korunarak daha sonraki zorla kaybetmeler için İstanbul polisi cesaretlendirildi.

412. buluşmamızda sizi de,  cumartesi oturmalarını başlatanlardan Karakoç Ailesi’nin 18 yıldır Galatasaray’dan yükselen “Failler yargı önüne çıkartılıp, hak ettikleri cezayı alana kadar bu meydanda olacağız. Bin yıl da geçse buradayız.” diyen sesine ses katmaya çağrıyoruz.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi

Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon



Tarih : 16  Şubat  2012 (Cumartesi)

Saat  : 12:00