31 Mayıs 2012 Perşembe

a.ü. kadın çalışmaları anabilimdalı'ndan bir grup kadın akp'nin üreme, sağlık ve nüfus politikalarını kınamak için imza kampanyası başlattı


Merhaba,
Biz, Ankara Universitesi Kadin Calismalari Anabilim Dali'ndan bir grup universiteli kadin olarak Basbakan'in ve AKP hukumetinin ureme, saglik ve nufus politikalariyla ilgili son donem yaptiklari aciklamalari ve kadinlarin bedensel butunluk, ureme ve saglik haklarini igdis etmeye yonelik, otoriter-milliyetci-muhafazakar, cinsiyetçi ve heteroseksist politikalarini kinamak uzere ASAGIDAKI IMZA KAMPANYASINI BASLATTIK.
Ortak mücadelemiz icin sizlerden de acil destek bekliyoruz.
Sadece imza atmakla yetinmeyin, lutfen yayginlastirin....

Prof. Dr. Gülay TOKSÖZ, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi
Doç. Dr. Elif Ekin AKŞİT, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi
Prof. Dr. Serpil SANCAR, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi
Doç. Dr. Funda CANTEK, Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi
Prof. Dr. Çiler DURSUN, Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi
Doç. Dr. Alev ÖZKAZANÇ, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi
Doç. Dr. Gülriz UYGUR, Ankara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi
Prof. Dr. Mutlu BİNARK ,Başkent Üniversitesi, İletişim Fakültesi
Doc. Dr. Güzin YAMANER, Ankara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi
Doç. Dr. Betül YARAR, Gazi Üniversitesi, İletişim Fakültesi
Yrd. Doç. Dr. Emel MEMİŞ, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi
Öğretim görevlisi Dr. Fevziye SAYILAN, Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi
Yrd.Doç.Dr. Pınar Melis YELSALI PARMAKSIZ, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi

http://www.ipetitions.com/petition/kamuoyuna-cagrimizdir-kurtaj-tartismasina-tepkisiz/

30 Mayıs 2012 Çarşamba

“Beklemekten Öte…Türkiye-Ermenistan Sınırından Hikâyeler” sergisi açılıyor



Hrant Dink Vakfı, Galata Fotoğrafhanesi, Free Press Unlimited ve Gümrü Gençlik Girişim Merkezi, “Beklemekten Öte… Türkiye-Ermenistan Sınırından Hikâyeler” başlıklı bir sergi gerçekleştiriyor.

Aleksey Manukyan, Anıl Çizmecioğlu, Anush Babajanyan, Arif Yaman, Armenuhi Vardanyan, Deniz Pekkıyıcı, Eren Aytuğ, Marianna Vardanyan, Sofia Danielyan ve Volkan Doğar’ın ortak çalışmasıyla ortaya çıkan beş multimedya belgesel, 1-30 Haziran 2012 tarihleri arasında Galata Fotoğrafhanesi’;nde gösterilecek.

1993’de kapatılan Türkiye-Ermenistan sınırı; insanları, köyleri, rayları, çocuk seslerini ve anıları birbirinden ayırmaya devam ediyor.
“Beklemekten Öte”, sınır kentleri Kars ve Gümrü’de yaşayan insanların gündelik hayatlarını, bekleyişlerini ve yıllardır devam eden diyalogsuzluk ortamını anlatıyor.

Yıllardır hiç gelmeyen bir treni bekleyen istasyon görevlileri; yıllarca Türkiye’den bir misafirin kapısını çalıp kendisini ziyaret etmesini bekleyen Kima’nın Erzurum'dan başlayıp Gümrü'nün gündelik hayatına uzanan kişisel hikâyesi; yaptıkları müzikle sınırın sessizliğini bozan Bayandur’un çocukları; Kars’ta kentsel dönüşümle gelecek yıkımı bekleyen mahalle sakinleri ile dedesinin köyünden izler ararken yolu kesişen Sofia; geçmiş travmalarıyla yüzleşirken seslerini birbirine duyurmayı bekleyen bir Kürt ve Ermeni’nin hikâyeleri, “beklemekten öte” dinlemeye, konuşmaya ve eyleme davet ediyor.

Sergilenen beş multimedya belgesel, Hollanda Başkonsolosluğu ve İngiltere Büyükelçiliği desteği ile gerçekleşen “Diyalog için Multimedya” projesi kapsamında üretildi. Proje, Türkiye ve Ermenistan’dan genç fotoğrafçıların ortak üretimlerine olanak sağlamayı, yeni anlatım yöntemleriyle seslerini güçlendirmeyi ve iki ülke arasındaki diyalog sürecine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yer: Galata Fotoğrafhanesi
Adres: Serdar-ı Ekrem Cad. Ali Hoca Sok. No:15A Galata, İstanbul

Sergi süresi: 1 Haziran 2012 – 30 Haziran 2012
İletişim: Hrant Dink Vakfı

23 Mayıs 2012 Çarşamba

hayvan haklarıyla ilgili çalışmalar yürüten yeryüzüne özgürlük derneği 1 mayıs gözaltılarını protesto ediyor


1 Mayıs'ta yaşanan olaylarla ilgili, derneğimiz üyelerinin de içinde bulunduğu onlarca kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 14 Mayıs'ta düzenlenen eşzamanlı operasyonla gözaltına alınmış, 4 gün boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulmuşlardır. Gözaltına alınan tüm dernek üyelerimiz bırakılırken, içlerinde vegan ve vejetaryenlerin de olduğu 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Hayvan hakları, ekoloji ve insan haklarıyla ilgili çalışmalar yürüten derneğimizin üyeleriyle birlikte, başka hayvan hakları ve hayvan özgürlüğü savunucuları da çeşitli iddialarla gözaltına alınmış, vegan ve vejetaryenlerden oluşan 15'e yakın hayvan hakları savunucusuna Türkiye'de ilk kez "terör" kapsamında operasyon düzenlenmiştir.

Gözaltı sürecinde yaşanan hak ihlalleri ve derneğimiz, üyelerimiz hakkında asılsız ithamlarda bulunarak kamuoyunda "şaibeli örgüt" izlenimi yaratma çabası ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyeceğiz.

Adalet arayışında olan, hak ve özgürlükleri umursayan herkesi, kamuoyunun gözleri önünde sürdürülen bu haksız ve adaletsiz sürece tepki göstermek, dayanışmayı güçlendirmek için YARIN 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü, saat 13.00'da İHD İstanbul Şubesi'nde düzenleyeceğimiz basın toplantısına katılmaya çağırıyoruz.

Konuyu bilgilerinize sunar, gözaltı sürecinde yaşanan ve şimdiye dek hiçbir yerde söz edilmeyen gerçeklerin kamuoyuna aktarılması için gerekli katılımı göstermenizi rica ederiz.

YERYÜZÜNE ÖZGÜRLÜK DERNEĞİ

TARİH: 23.05.2012, Çarşamba

SAAT: 13.00

YER: İNSAN HAKLARI DERNEĞİ, İHD İSTANBUL ŞUBESİ
Çukurlu Çeşme Sokak Bayman Apt.No: 10/1 Taksim

İletişim: Arzu Aydoğan / 0537 269 43 03

16 Mayıs 2012 Çarşamba

HES ölümlerini protesto için basın açıklaması yapılıyor






BİZ BU İHMALİ DE, İŞ CİNAYETİNİ DE GÖRDÜK…

TARİH İŞÇİLER İÇİN ACI TARAFIYLA TEKRAR EDİYOR…



Öncelikle hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara şifa diliyoruz.



Giresun’un Dereli ilçesindeki yapımı devam Aksu Vadisi Kaybaşı Baybahan Regülatörü ve Doruk HES'te 15 Mayıs 2012 günü inşaat sırasında heyelan meydana gelmiş.



Zafer Kırlak yaralanmış, Erdem Eren, Kerem Erdem, Kenan Özdemir, Mustafa Yiğit adlı 4 işçi de hayatını kaybetmiştir… Bu bölgede 8 HES projesi daha var.  Hepsine karşı da köylülerin açtığı davalar devam etmekte.



Davalarda yürütmeyi durdurma kararı vermeyenlere, HES inşaatlarını denetlemeyenlere, olur-olmaz her tür HES projesine izin verenlere… ders olsun diyoruz.



Aynı acıyı yaşayanlar olarak, yeniden yeniden ‘bir daha olmasın’ demek, öfkemizi dile getirmek için,



16 Mayıs 2012 Çarşamba günü Saat 19.00’da Taksim Tramvay durağında yapacağımız basın açıklamasına ilgi göstermenizi bekliyoruz.



Saygılarımızla,



(Davutpaşa, Ostim-İvedik, Bedaş, Sultanbeyli, Van-Bayram otel, Marmaray inşaatı, Esenyurt)



İŞ CİNAYETLERİNDE HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI ADINA:

İdris ÇABUK:  05337485836,  Hakkı GÜLEÇ: 05322540886,  Salih TEMEL: 05336851799,  Hatice YURTTAŞ: 05425102316,  Kemal EMİR: 05419057967, Sinem EMİR: 05319146229,  Nihat GÜRER: 05552572414,  Sibel KAVAK: 05354096292

3 Mayıs 2012 Perşembe

arkadaş zekai özger/homofobi karşıtı buluşmalar


“Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası: Arkadaş Z. Özger Homofobi Karşıtı Buluşma”nın üçüncüsünün etkinlikleri 4 Mayıs Cuma ve 7 Mayıs Pazartesi günleri gerçekleşecek.



Kaos GL Derneği’nin bu yıl yedincisini düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma (HKB) kapsamında yapılacak “Arkadaş Z. Özger Buluşması”nın ev sahipliğini Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrenci Dayanışma Derneği (SBF-d-DER) yapıyor.



Şiir okumak hiçbir işe yaramaz!



Arkadaş Z. Özger Buluşması’nın ilk etkinliğinde Şair Onur Caymaz, “Okumak Hiçbir İşe Yaramaz!” başlıklı söyleşisi ile 4 Mayıs Cuma günü, saat 15:00-16:30 arasında olacak.



Onur Caymaz ile “okumak, okunmamak, okuyamamak, canına okumak, bildiğini okumak ve memleketimizde okumanın türlü çeşitli hallerinden edebiyatın güzelim sokaklarına uzanan bir söyleşi” Tayfa Cafe’de herkesin katılımına açık yapılacak.



7 Mayıs Pazartesi Şair’in okulunda



Arkadaş Z. Özger Buluşması’nın etkinlikleri 7 Mayıs Pazartesi günü, şairin okuduğu okulun bahçesinde, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde tamamlanacak.



Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü, İletişim Fakültesi Orta Bahçe’de Şair Fırat Demir ve Çevirmen Kıvanç Tanrıyar söyleşileri yapılacak.



Çevirmen Kıvanç Tanrıyar’ın 15:00-16:30 saatleri arasında gerçekleşecek söyleşisi “Anlatıyı Dolaptan Çıkarmak” başlığını taşıyor.



“Kimlik, şiir, seks ve cüret, bir konuşmada birikiyor”



Şair Fırat Demir söyleşisi ise “Toplumsal Bir Örgütlenme Olarak İkiyüzlülük” başlığıyla, 7 Mayıs Pazartesi, 13:00 - 14:30 saatlerinde gerçekleşecek.



“We can be heroes!” Şair Fırat Demir, David Bowie’nin “Heroes” şarkısından yola çıkarak, toplumsal hayatta kendi olabilmenin, ikiyüzlülüğe karşı verilmesi gereken savaşın ve bu noktada, ayrımcılığa karşı geliştirilmesi gereken yıkıcı gücün peşine düşüyor. Erkekliğin öncelikle erkeğe ağır geldiği cinsiyetçi bir toplumda, seksüel bir şiir yazılabilir mi, diye soruyor ve şiirdeki seksizimden, gündelik hayatın faşizmine kadar insanın acımasızlığıyla hesaplaşıyor. Laf David Bowie üzerinden açılmışken, toplumsal bilince sızmış Ajda Pekkan, Müjde Ar, Paul Newman gibi tüm seks ikonları da teker teker anılıyor. Kimlik, şiir, seks ve cüret, bir konuşmada birikiyor.



ARKADAŞ Z. ÖZGER BULUŞMASI

Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrenci Dayanışma Derneği (SBF-d-DER)



4 MAYIS CUMA

Saat: 15:00-16:30

Yer: Tayfa Cafe, Selanik Caddesi 82/32, Kocatepe

Onur Caymaz, Şair

“Okumak Hiçbir İşe Yaramaz!”



7 MAYIS PAZARTESİ

Yer: Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü, İletişim Fakültesi Orta Bahçe



Saat: 13:00-14:30

Fırat Demir, Şair

“Toplumsal Bir Örgütlenme Olarak İkiyüzlülük”



Saat: 15:00-16:30

Kıvanç Tanrıyar, Çevirmen

“Anlatıyı Dolaptan Çıkarmak”



Arkadaş Zekai Özger:

8 Ocak 1948’de Bursa’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. TRT’nin Ankara bürolarında çalıştı. 1970 öncesinde okulunun polislerce basıldığı bir gün, çıkan olaylarda başına ağır darbeler aldı. Aradan yıllar geçtikten sonra 5 Mayıs 1973’te sokakta ölü bulundu. Beyin kanamasından öldüğü belirlendi. Arkadaşları, ölümünü okulun basılması sırasında başına aldığı ağır darbelere bağladılar. Dergi ve gazetelerde yayınlanan şiirleri ölümünden sonra "Şiirler" adlı bir kitapta toplandı (1974). Daha sonra aynı kitap "Sevdadır" adıyla Mayıs yayınlarınca Mart 1988’de yayınlandı.



“ve bir gün hiç anlamıyacaksınız

güneşe ve erkekliğe büyüyen vücudum

düşüvericek ellerinizden ellerinizden ve

bir gün elbette

zeki müreni seviceksiniz

(zeki müren’i seviniz)”



7. Homofobi Karşıtı Buluşma’da Bugün:

ODTÜ LGBTT Dayanışması, Siyaset Bilimi Topluluğu ve Sosyoloji Topluluğu 7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ayağına ev sahipliği yapıyor.



ODTÜ’de Erkeklik Forumu

http://kaosgl.org/sayfa.php?id=11175



İlgili haber:

7. Homofobi Karşıtı Buluşma Başlıyor

http://kaosgl.org/sayfa.php?id=11174



Homofobi Karşıtı Buluşma iletişim:

Homofobi Karşıtı Buluşma Koordinasyonu: Nevin Öztop & Ali Erol



Kaos GL Derneği: GMK Bulvarı, 29/12, Kat:6, Demirtepe/Kızılay – Ankara

Tel: 0312 230 0358



Ali Erol alierol@kaosgl.org
Nevin Öztop nevin@kaosgl.org